نشانه شناسي و زبانشناسي اسلامي
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: همانسان که انسان، شگفت انگیزترین آفریده خدا در بیکران هستی است، زبان نیز شگفت انگیزترین دستاورد انسان در این بیکرانه است. شاید زبان انسانیترین ملکه در میان ملکههای آدمی باشد از این رو، با بررسی درون مایه زبان بشری، میتوان به درک اسرار هستی رسید و زبان شناسی را پلی برای هستی شناسی و عکس آن دانست.
فقه اللغت اسلامی و کاستی های آن، دستور جهانی، اساس دستور زبانهای فرد، تناظر هستی و علم، تاویل جملههای انشایی به خبری، نمودار کلی نظام درختی جمله در دستور زبان هستیگرا، تاکید بر نماد بودن، شدن و بروز یافتن و… از جمله مطالبی است که در این مجموعه به آن پرداخته شده است.
در این مجموعه سعی شده است با استفاده از برخی رهیافتهای قرآنی، خطوط کلی نشانه شناسی و زبان شناختی با رویکردهای اسلامی به خوانندگان تقدیم شود و علاوه بر این، به جز مباحث تخصصی در این زمینه، نکتههای تازه و فراوانی نیز در آسان سازی و افزایش جذابیت آموزش زبان در این اثر، به علاقمندان در این زمینه عرضه شده است.
این کتاب، در قطع رقعی و در شمارگان هزار نسخه به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی چاپ و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.